ATRAG Iasi

"Ori gasim un drum, ori facem unul"

Stimate domnule Prim-ministru,

La alegerile din 5 aprilie şi 29 iulie 2009, precum şi la protestele împotriva fraudării alegerilor de către comunişti, toată societatea din România a urmărit cu sufletul la gură lupta pentru libertate şi democraţie dusă de fraţii noştri. Viitorul nostru comun obligă la fapte concrete, care să faciliteze libera circulaţie între cetăţenii de pe cele două maluri ale Prutului.

Ţinând cont că, o dată cu intrarea României în Uniunea Europeană, tot mai puţini cetăţeni români au nevoie de paşaport pentru a călători în majoritatea statelor europene, noi, reprezentanţii societăţii civile interesată de problematica românilor de pretutindeni, solicităm elaborarea unui acord bilateral între România şi Republica Moldova prin care cetăţenilor României să li se permita accesul în Republica Moldova pe baza actului de identitate.

Suntem convinşi că acest gest de deschidere al Guvernului de la Chişinău ar genera efecte pozitive în domenii precum schimburile comerciale, cultură şi turism.

Aşteptăm gestul noului guvern de la Chisinau în acest sens şi vă asigurăm de tot sprijinul nostru în aplicarea reformelor necesare pentru ca Republica Moldova să devină un stat prosper şi european.

Cu aleasă consideraţie :

Fundaţia Naţională pentru Românii de Pretutindeni

Consiliul Mondial Român

Grupul de acţiune Noii Golani

Institutul Fraţii Golescu pentru relaţia cu românii din străinătate

Grupul de Iniţiativă Basarabeană din Cluj Napoca

Grupul de Iniţiativă al Românilor din Basarabia Suceava

Liga Studenţilor Basarabeni din Bucureşti

Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi

Asociaţia Tinerilor Români din Afara Graniţelor Iaşi

Asociaţia Onoare şi Patrie

Asociaţia 21 Decembrie 1989