ATRAG Iasi

"Ori gasim un drum, ori facem unul"

Liga Sudenţilor Basarabeni din România s-a reunit la Iaşi!!!

În perioada 6 – 8 noiembrie 2009 s-a desfăşurat la Iaşi Forumul Studenţilor Basarabeni din România, organizat de către Asociaţia Tinerilor Români din Afara Graniţelor (ATRAG) Iasi, membră a Ligii Studenţilor Basarabeni din România (LSBR). Forumul a fost găzduit de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.
În urma discuţiilor purtate s-a stabilit strategia de programe şi proiecte pentru anul universitar 2009 - 2010, ce vor fi implementate de către LSBR. De asemenea, liderii studenţilor basarabeni din România au purtat discuţii cu Prof. univ. dr . Vasile Astărăstoae (rector al UMF Iaşi) şi Prof. univ. dr. Daniel Condurache, discuţii ce s-au axat pe valorile culturale şi ştiinţifice promovate de către studenţii basarabeni din afara graniţelor.






Proiectele pe care se va axa LSBR în următoarea perioadă sunt “TRIMITE O CARTE PESTE PRUT!” (campanie ce îşi propune colectarea de cărţi la nivel naţional, în special de limbă română şi istoria românilor, cărţi ce vor fi distribuite în liceele şi bibliotecile din Republica Moldova) şi “CARAVANA ADMITERII ŞI EUROPENIZĂRII” (proiect ce vizează promovarea ofertei educaţionale din România în Republica Moldova).
La nivelul LSBR s-a votat înfiinţarea unui departament social, ce va fi coordonat de către Igor Drangoi (membru ATRAG Iaşi şi student al Facultăţii de Drept), având calitatea de vicepreşedinte.









Iaşi, 8 noiembrie 2009

7 comentarii:

anonim spunea...

wow, ginju e cu voi, super :) va va duce la faliment ca si pe asr!

14 noiembrie 2009 la 00:24  
ion spunea...

inca o organizatie de moldoveni ? parca nu era suficient ca sunt vre-o 7 la bucuresti. ce-ati patit de apareti ca ciupercile dupa ploaie.

16 noiembrie 2009 la 22:32  
Anonim spunea...

dragul meu Ion, tin sa te informez ca Constituia Romaniei prevede dreptul la libera asociere, fara nici un fel de restrictii, asociatile constituite avind obligatia sa activeze conform legii, confom scopului propus si conform statutului. Noi, fiind un grup de membri, de 67 de persoane, studenti basarabeni, putem sa ne implicam in diferite proiecte, sa organizam diferite actiuni comune, sa ne rezolvam problemele doar fiind reprezentati de o persoana juridica, care este asociatia. La fel, obtinem avantaj in momentul in care discutam cu diferite institutii publice(primaria, universitatile,casa de cultura)sau firme private ca persoana juridica, obtinind sustinere, autorizatii, spatiu, sponzorizari pentru desfasurarea unor activitati. Beneficiarii principali sunt membrii organizatiei, care se implica direct in desfasurarea actiunilor, insa beneficiari indirecti sunt studentii basarabeni si romani din Iasi. Grupul de initiativa care este constituit din 5 persoane si printre care am onoarea sa fiu si eu se implica intr-o masura mai mare in activitatile asociatiei, asumindu-si functii de coordonae si conducere. Noi nu avem anumite avantaje imediate, muncim voluntar, asteptam aprecierea beneficiarilor, dar suntem constienti ca odata cu trecerea timpului acumulam experienta, ne formam aptitudini(comunicare, negociere, lucrul in echipa etc), ceea ce consideram ca e mult mai important decit un beneficiu imediat, dar derizoriu. Deasemenea vrem sa marim rindurile si sa instituim o cultura organizationala cit mai complexa, astfel incit fiecare va putea promova si isi va putea asuma responsabilitati pe baza aptitudinilor si muncii depuse. Cam atit am a-ti scrie, dar inca mult am a-ti spune draga Ioane.
Igor Rotaru, vicepesedinte ATRAG

17 noiembrie 2009 la 12:38  
Anonim spunea...

De ce sunt unii oameni care iubesc sa critice inainte de a analiza ?! atata timp cat nu face nimic rau care e problema ca a aparut inca o organizatie(Apropo stiai ca ATRAG este inregistrata din 2005)?! daca ei fac actiuni care ma intereseaza si pe mine de ce sa nu particip si eu?! stiu ca nu imi vei raspunde ca unii oameni STIU NUMAI SA CRITICE(poate e de vina invidia?!)

17 noiembrie 2009 la 14:50  
andrei spunea...

Bravo Igor ca stii sa le explici unor oameni care habar nu au ce inseamna o asociatie de basarabeni si sunt invidiosi ca nu sunt capabili sa realizeze lucrurile frumoase pe care voi le-ati realizat intr-un timp relativ scurt si pentru asta noi basarabenii din Iasi va respectam si va sustinem in tot ceea ce faceti! Bravo ATRAG si succes in continuare!

17 noiembrie 2009 la 19:06  
Oana spunea...

Igor Rotaru, cand spui "basarabeni si romani", la ce te referi mai precis? Adica pentru tine sunt doua noutiuni diferite? frumos...:)))

18 noiembrie 2009 la 23:08  
Anonim spunea...

da, romanii basarabeni si romanii sunt notiuni diferite, nu esti de acord? cum vrei sa fac diferenta si sa fiu explicit in exprimare? sa zic romani si moldoveni????

19 noiembrie 2009 la 13:56