ATRAG Iasi

"Ori gasim un drum, ori facem unul"

O „Alee a Scriitorilor” va fi inaugurată la Bălţi


În oraşul Bălţi din Republica Moldova va fi inaugurată o „Alee a Scriitorilor Naţionali”. Declaraţia a fost făcută de şefa secţiei de Cultură din cadrul Primăriei Bălţi, Veronica Caraulan. Aceasta va fi amplasată în centrul oraşului, în scuarul „Meşterilor Populari”.

Locaţia a fost aleasă din cele şapte terenuri disponibile oferite de către Primărie. Scuarul respectiv a fost deja aprobat de Consiliul Urbanistic, informează ROPRESS.Conform doamnei Caraulan, proiectul este în derulare sub responsabilitatea secţiei Arhitectură din cadrul Primăriei Bălţi. Persoana responsabilă de acest proiect este arhitectul principal al oraşului, Boris Griţunic.

Într-un interviu pentru ROPRESS, acesta a declarat că în cadrul şedinţei Consiliului Municipal din data de 25 februarie anul curent, va fi examinată aprobarea oficială a scuarului din centrul oraşului pentru amplasarea aleii.„După ce proiectul va fi aprobat de către Consiliul Municipal, organizatorii vor face un demers către Guvernul Republicii Moldova pentru a avea permisiunea de a instala busturile scriitorilor”, a afirmat arhitectul Griţunic.

Primele două busturi au fost solicitate de către iniţiatori, acestea fiind cele ale poetului Grigore Vieru şi a scriitorului Ion Creangă. Arhitectul Boris Griţunic este optimist, însă în opinia sa proiectul în cauză s-ar putea să nu fie finalizat până în data de 22 mai, atunci când este sărbătorit Hramul Oraşului, iar organizatorii şi-ar dori ca aleea să fie gata până atunci. „Noi vom face tot posibilul să inaugurăm aleea cât mai curând, însă sunt nişte proceduri legale pe care noi nu le putem depăşi”, a mai precizat Boris Griţunic.

Arhitectul estimează că în jur de şapte - opt busturi vor putea fi instalate. Planul general al aleii urmează a fi făcut, după care va fi calculat numărul exact de monumente. Cheltuielile vor fi acoperite de iniţiatorii proiectului, dar şi din banii adunaţi din donaţiile cetăţenilor.


Valeriu Gonţa,
preluat de pe ropress.eu

2 comentarii:

Mariana S. spunea...

Bravo Baltului!!! O "Alee a Scriitorilor" = un pas spre unire, spre o Tara!!! Mult respect si succes!

11 februarie 2010 la 20:59  
Igariok spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului. 17 februarie 2010 la 13:06