ATRAG Iasi

"Ori gasim un drum, ori facem unul"

Sânge pentru fraţi!

Miercuri, 21 octombrie 2009, între orele 9 şi 13, Asociaţia Tinerilor Români din Afara Graniţelor (ATRAG) Iaşi, membră a Ligii Studenţilor Basarabeni din România, cheamă tinerii români şi basarabeni la Centrul de Transfuzie Sanguină Iaşi, la o campanie de donare de sânge. Scopul acestei campanii îl reprezintă stimularea donării de sânge în România, pentru a răspunde nevoii de preparate sangvine din spitalele româneşti.

Donarea de sânge este un act de responsabilitate civică şi altruism. 450 de ml de sânge pot salva până la trei oameni, la fel cum o intervenţie chirurgicală complexă poate necesita până la 3 litri de sânge. Tototdată sângele se reface, astfel încât pericolul pentru donator este minim. Este important să înţelegem cu toţii că viaţa pacienţilor din spitalele româneşti depinde de numărul donatorilor de sânge. Ne dorim ca această acţiune să dea naştere unei schimbări pozitive în atitudinea oamenilor, să le arate că fiecare dintre noi poate salva o viaţă printr-un gest atât de simplu de solidaritate umană, cum este donarea de sânge.

Pentru informaţii: Dumitru tel. 0740727910, id messenger b1g2don
Igor tel. 0754557444, id messenger igor_rtr

10 comentarii:

Mariana S. spunea...

eu tot vreau să donez sânge, dar eu n-am 59 kg :((...poate ne ia mai puţin nouă (sânge)?

20 octombrie 2009 la 03:09  
ATRAG Iasi spunea...

Lasa ca ma duc eu de la mine o sa ia cat pentru 3:D!!!Dumitru

20 octombrie 2009 la 14:26  
Oxana spunea...

Iniţiativele bune trebuie răspândite! Felicitări. Să scrieţi cum a fost!

20 octombrie 2009 la 16:02  
florin spunea...

dimos ar trebui sa dai in fiecare zi sange..:))

20 octombrie 2009 la 17:58  
Mariana S. spunea...

ei dapăi cum....nu ar mai trebui...ar mai trebui să dea voie şi la cei mai slăbuţi dar cu imunitatea bună...că Dumitru prea mulţi neuroni cheltuie..aşa că Florine..ne ducem noi în locul lui!

21 octombrie 2009 la 01:53  
ATRAG Iasi spunea...

Mariana multumesc pentru sustinere!!Dumitru

21 octombrie 2009 la 18:13  
Dan Zaharia spunea...

Dupa aproape 4 luni de la prima mea idee, si dupa ce am strans un comitet de organizare de 14 persoane, lansam http://www.donor.ro/ - primul site de cautare donatori de sange din Romania. Ne propunem crearea unei alternative de cautare donatori de sânge şi transmiterea cererilor specifice de sânge pentru rezolvarea unor cazuri urgente.

Ca şi membru Donor.ro vei avea posibilitatea să postezi cereri de donare sânge (pentru familie, prieteni, cunoştinţe), să vizualizezi cererile active şi să primeşti cereri de donare specifice profilului tău. În cazul în care grupa, Rh-ul şi judeţul tău se vor potrivi unei cereri noi, vei fi invitat printr-un e-mail să donezi sânge la Centrul de Transfuzii din judeţul tău.

E o initiativa cu scopul initial de a aduna o masa critica de membri inregistrati, astfel incat o eventuala cerere sa aibe destinatari. De exemplu, daca apare o cerere de AB4 negativ (1% din populatie, conform cu ponderea in populatia din Romania), statistic vorbind e nevoie de o masa de minim 100 de membri din acel judet pentru a fi siguri ca vom gasi un potential donator. Iar la o operatie mai grava, ai nevoie de cel putin 4 unitati de sange, adica de 4 donatori, deci de o masa de cautare de 400 de potentiali donatori sanatosi.

Se asigura confidentialitatea absoluta a donatorilor potentiali. Site-ul NU pune la dispozitie celor ce au nevoie de sange liste cu potentialii donatori.

Te invit in concluzie să devii membru www.donor.ro
Dan Zaharia

12 ianuarie 2010 la 01:50  
annemarye spunea...

avem nevoie urgenta de donatori cu grupa sangvina A2 rh negativ in iasi la clinica de hematologie pentru un caz d leucemie acuta la o tanara de 19 ani :( va rog ajutati-ne!!

7 martie 2010 la 13:41  
Dan Zaharia spunea...

@annemarye inscrie-te urgent pe donor.ro si posteaza o cerere pentru A2 negativ.

8 martie 2010 la 00:18  
Anonim spunea...

Buna seara!Am nevoie pentru o persoana apropiata Dna Papadopol Marieta sange grupa O1 Rh negativ pentru o operatie dificila de colon!
anuntati-ma va rog 0752358407 Sonia Ungureanu

27 august 2010 la 19:18