ATRAG Iasi

"Ori gasim un drum, ori facem unul"

TRIMITE O CARTE PESTE PRUT


S-a întâmplat vreodată să îți fie interzis să vorbești în limba ta – limba română ? Ai întâlnit biblioteci în care aproximativ 60% din cărți să fie scrise cu caractere chirilice ? Ai mers la o librărie să cauți o carte în limba română și să nu găsești ? Pare absurd ? Pentru tinerii din Republica Moldova - nu.

Criza prin care trec românii din afara graniţelor României în legătură cu propria identitate necesită o alimentare stabilă şi constantă cu istorie şi cultură românească. Cartea este cea mai bună metodă prin care-i putem ajuta la trecerea barierii lingvistice și culturale. Este obligația noastră morală de a duce în satele din Republica Moldova câte un pic din cultura românească și europeană.

Îmbogățește-te sufletește dăruind o carte tinerilor de seama ta. ATRAG și IMPACT FM te îndeamnă să «Trimiți o carte peste Prut ». Fii alături de noi și fă o faptă bună ! Donează o carte și bucură un suflet român !

Criteriul după care au fost alese școlile și bibliotecile din mediul rural constă în lipsa cărților în limba română și a numărului de copii care frecventează școala. Orice carte este folositoare dacă este venită la momentul oportun, în special cele de literatură română și universală, enciclopedii, atlasuri sau manuale școlare. Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor (ATRAG) se va ocupa de inventarierea, împachetarea și transportul cărților, asumându-și responsabilitatea pentru orice factor perturbator care ar putea împiedica ducerea la sfârșit a campaniei, precum dificultatea trecerii frontierei.

Pentru cei care doresc sa susțină această campanie ne puteți contacta la numerele de telefon 0754557444, 0740727910 sau ne puteți scrie la adresa de e-mail atrag.iasi@gmail.com. Punctul de colectare în Iași se află la sediul deputatului Petru Movilă, str. Ștefan cel Mare, nr. 47-49.

Donează o carte din suflet pentru un suflet de copil din Basarabia !


2 comentarii:

Anonim spunea...

nu de carti avem noi nevoie ci de investitii. la mine in sat biblioteca are mii de volume in romana care sunt prafuite si aruncate. ne trebuie strazi asfaltate, gaz, apa.

cartea e buna ea, dar degeaba

24 martie 2010 la 21:37  
eu spunea...

nu toata lumea considera asa. ca sa simti asfaltul, sa ai apa, gaz, trebuie intii de toate sa ai carte. si c a r t e buna, altfel,pazea!

26 martie 2010 la 00:06