ATRAG Iasi

"Ori gasim un drum, ori facem unul"

NU AI VOIE SA UITI!


Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor (ATRAG) vă invită joi, ora 20, în sala B4, corpul B al Universității „Al. I. Cuza(FEAA) la proiecția de film „Transnistria – durere și speranță”, un film documentar realizat de Ion Mija (1938-2001). Documentarul a apărut încă în timpul acelor vremuri tulburi cu scopul de arăta adevarata față a conflictului armat de pe Nistru.

Această activitate se înscrie în cadrul campaniei “Eroii Nu Mor Niciodată ‘92”, campanie inițiată de grupul de inițiativă Spirit Românesc din Basarabia. Spirit Românesc și ATRAG își propun să păstreze vie amintirea acelor români (și nu numai) care și-au câștigat cinstea de a deveni eroi în conflictul armat din 1992.

Promovarea şi susţinerea acestei campanii vizează în mod direct conştiinţa noastră, puterea basarabenilor de a-şi aminti şi de a-i cinsti pe aceşti martiri ai libertăţii care în 1992 au stat demni împotriva regimului communist al URSS. Am primit cu toţii o lecţie de viaţă de la ei, sfinţită de sânge nevinovat: nici un regim nu îţi poate lua dreptul la aflarea propriei identităţi şi nici un sistem nu te poate opri să lupţi pentru adevăr. Acei oameni au luptat pentru neam. Pentru noi. Pentru ca noi să înţelegem că trebuie să fim tari, să fim uniţi, să fim curajoşi, să nu plecăm capul, să ne iubim ţara, să ne iubim mama, să ne iubim strămoşii, să ne iubim limba, să ne iubim istoria.